За гимнастичките ни предстои поредица от състезания

Новите грации след първото злато! Момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика кацнаха в понеделник вечерта на родна земя след големия успех, който постигнаха на световната купа в Италия. А именно - златен медал в многобоя и сребро на съчетанието с 5 обръча.

По темата

И колкото самите те да не желаят да ги наричаме все още „златните момичета” – този успех е първото доказателството, че вървят по стъпките на златните си предшественички.

Посрещане на шампиони - след първото сериозно състезание и златния медал за новия ни ансамбъл. И то сред конкуренция от 16 отбора - целия елит в художествената гимнастика.

Симона, Елена, Лаура, Мадлен и Теодора – новият отбор на България.

Победата е постигната дори със счупена ръка. Ден преди да заминат за Италия, при сблъсък със съотборничка на тренировка, Елена чупи няколко костици на дясната си ръка. Това обаче не я спира да участва в състезанието.

Тези момичета не пожелаха да ги наричаме "златни" като предишните. Специалистите обаче ги нарекоха не "златни", а "диамантени", защото блестят по различен начин и играят различни по стил съчетания.

Крайната цел остана една – първото място на стълбичката.

Медалите само преди два месеца бяха просто мечта.

След преминали две състезания момичетата се завърнаха с два златни и три сребърни медала.

И това е само началото. За гимнастичките ни предстои поредица от състезания, сред които европейско и световно първенство. Както и световна купа в София през месец май.

Целия репортаж гледайте във видеото.

Репортер: Глория Николова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.