Шофьорът на камиона е дал отрицателна проба за алкохол и наркотици

Осем души остават в болница след тежката катастрофа край монтанското село Смоляновци, отнела живота на 21-годишна студентка. Шофьорът на камиона, който се удари в автобуса, е задържан. Дал е отрицателна проба за алкохол и наркотици.

„Забавен кадър, като тръгна да се обръща и в един момент бях под автобуса”, разказва Георги Георгиев - пътник в автобуса.

Георги седял до прозореца, в средата на автобуса. Говорил си с приятел, когато усетил сблъсъка.

„И се чуха едни писъци на хора. Бързо стана”, добавя Георги.

По темата

За кратко мъжът губи съзнание. Отворил очи, когато вече бил под автобуса.

„Ламарини отвсякъде. Тропах, виках, но никой... Избутах се нагоре и видях това момче, което седеше до мен и го викнах да ме изтегли”, разказва още Георги.

Разминава се със счупена ключица, охлузвания и натъртвания. Засега той и още седем души остават за лечение в Монтанската болница.

„Състоянието на всички пациенти е стабилно. Има една възрастна жена, която е в по-тежко състояние. Тя е диабетичка със счупени ребра и бедро”, обясни Тодор Тодоров - директор на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев”-Монтана.

А автобусът беше изваден от дерето през нощта. Засега разследването показва, че най-вероятната причина за катастрофата е превишена скорост на турския тир. Той се движел с 100 километра в час при ограничение 70 км/час.

„През деня предстои извършване на още действия по установяване на реалните скорости на движение на двете превозни средства и конкретизиране на причините довели до това тежко пътно-транспортно произшествие”, обясни гл. инсп. Елвис Иванов - началник сектор „Пътна полиция” – Монтана.

Шофьорът на тира е задържан, а шофьорът на автобуса се намира в болницата в стабилно състояние.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.