Еманюел Макрон е бил по-убедителен, сочи проучване

Президентските избори във Франция. Еманюел Макрон с убедителен успех пред крайнодясната Марин Льо Пен на последния телевизионен дебат преди балотажа в неделя.

По темата

Центристът е получил одобрението на 63% от французите, след като обвини Льо Пен, че е брутална и може да запали гражданска война. Основният сблъсък между двамата беше за бъдещето на Франция, съдбата на еврото и начините за борба с тероризма.

Eмануел Макрон и Бриджит Троньо (СНИМКИ)

Дебатът, който премина през остри критики, нападки и непрестанни прекъсвания, продължи 2 часа и е бил гледан от 20 милиона зрители.

Марин льо Пен беше нападната по време на предизборно събитие (СНИМКИ)

„Сигурността и борбата с тероризма са сред най-важните въпроси, но напълно отсъстващи от вашата програма, няма нито едно сериозно предложение. Вие не искате да водите борба с тероризма и с ислямския фундаментализъм”, заяви Марин Льо Пен.

„Борбата с терористите не означава да паднем в тяхната клопка, клопката на гражданската война. Тази клопка, която вие носите, разделяйки французите, като ги обиждате заради религията им, като внасяте смут в страната ни. Това аз няма никога да го допусна”, каза Еманюел Макрон. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.