Българинът надигра тотално Иво Карлович с 6:3, 7:5

Най-добрата ни ракета при мъжете на сингъл Григор Димитров се справи убедително със задачата да се класира за 1/8-финалите на силния тенис турнир в Мадрид, предаде Gong.bg.

По темата

Българинът надигра тотално Иво Карлович с 6:3, 7:5 и така си уреди среща с австриеца Доминик Тийм.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Четвъртата победа на Гришо над 38-годишния хърватин беше повече от категорична, тъй като противникът му нямаше никакъв отговор за далеч по-разнообразната игра на хасковлията.

Карлович нямаше друго оръжие освен бомбения си сервис и когато той не работеше, балансът на силите никак, ама никак не беше в негова полза.

Поставеният под номер 12 в схемата Димитров показа онази зрялост, която гледахме в началото на годината, и проведе мача като опитен ветеран. Той много точно напипа миговете, когато да натисне противника си и съвсем заслужено продължава в следващата фаза. Там препятствието ще е доста по-голямо - 9-ият в света Тийм се справи много лесно с Джаред Доналдсън (САЩ). Американецът отстъпи с 3:6, 4:6 за час и 15 минути игра.

Срещу Тийм Григор е играл два мача, в които двамата си разменили по една победа. Това ще е първият им двубой на клей, което определено ще изиграя своята роля. Дотук Тийм победи българина през февруари 2016 година на турнира в Акапулко, Мексико. Димитров пък го надви в Бризбейн този сезон, където стигна и до титлата. Срещата им от четвъртфиналите приключи при 6:3, 4:6, 6:3 за хасковлията.

Информация: Gong.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.