Най-добрият кайтсърфист пред "Събуди се"

Неслучайно го наричат Кралят на въздуха. Той е петкратен световен шампион по кайт сърф. Най-добрият сред най-добрите. Спечелил е всички възможни купи и отличия и в спорта. Кой е въздушният Майк Тайсън и неуловимият Михаел Шумахер?

Той се казва Арън, пристигна за няколко дни в България и се срещна с деца в Бургас, запалени по един от най-бързо развиващите спортове в света - кайтсърфинга. 

За едни Арън Хадлоу е Кралят на въздуха, а за други просто Азза, както го наричат приятелите му. Едва 11-годишен започва да се състезава и отвява конкуренцията. Печели пет поредни световни шампионата.

От 17 години е на сърфа. Сега е на 28, но не се чувства твърде стар, за да се пенсионира. Въпреки че кайтсърфингът е по-скоро бутиков спорт, Арън се радва на вниманието на хиляди фенове и обикаля най-екзотичните кътчета по света. Сбъдва мечтата на всеки – да работи любимото си хоби.

Пет последователни пъти Арън е световният номер 1 по кайт сърф. Неслучайно го наричат Кралят на въздуха. За да се коронясат с тази титла, трябва да скочиш по-високо от останалите и да си малко луд.

Въпреки че е кореняк британец, любовта му към океана и големите вълни предопределят избора на нов дом – Испания.

Още за живота на Арън – разберете във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.