Високопоставените чуждестранни гости - жени обикновено покриват косите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп започна с визита в Саудитска Арабия първата си задгранична обиколка, откакто встъпи в длъжност през януари, съобщава БТА. Тръмп кацна в столицата Рияд, придружаван от съпругата си Мелания Тръмп и дъщеря си Иванка.

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ТРЪМП ВИЖТЕ ТУК

Социалните мрежи избухнаха с коментари по повод решението на американската първа дама да не покрие с шал косите си. Така обикновено правят високопоставените чуждестранни гости - жени.

Мелания беше облечена в черен костюм с панталон и златист колан.

През 2015 г. Доналд Тръмп отправи критики към бившата първа дама Мишел Обама, че не покри главата си при посещение в Рияд със съпруга си - тогавашния президент Барак Обама.

В пост в Twitter тогава Тръмп написа, че докато много хора са приветствали решението на г-жа Обама, хората в Саудитска Арабия са били "оскърбени".

В събота Доналд Тръмп получи и най-високия орден на Саудитска арабия, лично от крал Салман.

Представителите на Вашингтон и Рияд подпиаха споразумения на обща стойност над 380 млрд. долара, съобщи саудитският външен министър.

Една от сделките е оръжейна за повече от 110 млрд. долара.

"Този пакет от отбранително оборудване и услуги подкрепя дългосрочната сигурност на Саудитска Арабия и региона на Персийския залив в лицето на иранските заплахи. Той ще укрепи способността на кралството да допринася за операциите за борба с тероризма в региона, като намалява тежестта върху американските военни, които извършват тези операции", каза официалният представител на азиатската страна.

Вашингтон поддържа дългогодишни отношения с Рияд, базиращи се на сътрудничество в областта на сигурността и на добива на петрол. Двете държави установиха дипломатически връзки през 1940 г. по време на Втората световна война.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.