Какво мислят Патриотите за добрия тон на срещата между Борисов и Ердоган?

Преди няколко дни премиерът Бойко Борисов направи еднодневно посещение в Турция и се срещна с турския премиер и с президента Реджеп Ердоган. Какво мислят Патриотите за добрия тон на срещата между Борисов и Ердоган? 

По темата

„От позицията на министър-председател, може би не е излишно Борисов да поддържа дипломатически отношения с Турция”, коментира в „Здравей, България” евродепутатът Ангел Джамбазки и зам.-председател на ВМРО.

„Според мен обаче Ердоган е опасен диктатор и човек, който представлява опасност за България и цяла Европа. Поведението му крие заплахи, той е непредсказуем”, на мнение е той.

По думите му България трябва да влага достатъчно средства в обновяването и превъоръжаването на своите сили за сигурност.

„Политиката на западноевропейските държави към Турция се променя. Паднаха много маски, свършиха много лицемерия. Присъединяването на Турция към ЕС е бита карта и няма как да се случи. Посоката на турската политика предполага нещо съвсем различно. А именно превръщането й в самостоятелен геополтически вектор на Балканите, което означава регионална сила и опит на Турция да се добере до нефтени кладенци в Мосул и да започне да не зависи толкова много от вноса на петрол”, заяви Ангел Джамбазки. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.