Според съда поведението на Владимир Стоянов е с висока степен на обществена опасност

Бащата, който нападна лекарка в болница „Шейново”, остава в ареста.

Според съда поведението на Владимир Стоянов е с висока степен на обществена опасност. Точно за това му беше наложена най-тежката мярка – задържане под стража.

По темата

Преди дни акушер-гинеколожката д-р Албена Гагова беше намерена окървавена и в безсъзнание, минути след като изроди детето на нападателя си. Той поискал от пострадалата да му даде плацентата, но тя отказала. Това провокирало агресия у бащата на новороденото и той започнал да я бие.

Пред съда Стоянов заяви, че иска по-лека мярка, защото току-що е станал баща и иска да е при семейството си. Той заяви също, че е невинен.

Оказа се, че от задържането си до днес, той е променил външния си вид, като е обръснал главата си.

Пред медиите Стоянов запази мълчание и беше покрил главата си с найлонов плик.

Срещу него се водят две други дела – за грабеж и за палеж.

По-рано днес лекарите от „Шейново” излязоха на протест срещу насилието, за да защитят пострадалата си колежка, а и самите себе си. 

„Трябва да се сложи край, трябва да променим нещо в нас, нещо в обществото,защото ще се самоунищожим. Реакция очакваме от всички, които могат да помогнат да се спре това безумно насилие в болниците”, заяви д-р Румен Велев, директор на II САГБАЛ „Шейново”. 

Именно липсата на реакция е и причината насилието да продължава твърди бившия здравен министър Таня Андреева.  Като колежка и приятелка, тя е и един от хората, които с очите си вижда следите от извършеното зверство. 

Тежко преживява случилото се и д-р Татяна Абаджиева. Тя е пациентка на пострадалата акушер-гинеколожка. Синът ѝ се ражда в деня на инцидента, но без помощта на д-р Гагова. Новината за побоя я заварва в родилната зала, малко преди да даде нов живот.

Стотици майки, подкрепиха пребитата лекарка и в социалните мрежи. Всички те застават зад д-р Албена Гагова и ѝ благодарят. Признателни са, че благодарение на грижите ѝ сега се радват на най-голямото си богатство - техните деца.

Повече гледайте във видеата

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.