Извършителят е баща, който настоявал да получи плацентата на бебето си

Жесток побой над лекарка oт столичната болница "Шейново". Д-р Албена Гагова е била пребита от баща на новородено бебе, защото е отказала да му даде плацентата. Какво е състоянието на акушер-генекологът и задържан ли е нападателят?

В събота появата на нов живот в болница "Шейново" е помрачена. Минути след като приключва цезарово сечение, д-р Албена Гагова е намерена в безсъзнание.

„Бях извикана от акушерка, която слизайки от горния етаж я намира зад вратата. Ето точно тука, да лежи, с локва кръв около нея. В началото не беше контактна, постепенно започна да възстановява съзнание”, разказа д-р Мандаджиева, анестезиолог във II САГБАЛ  "Шейново".

По темата

Лекарката е нападната от бащата на новороденото. Приета е в болница с комоцио, счупен нос и множество хематоми по лицето и не помни жестоките удари.

Обяснила на агресивният баща, че има установен ред, по който плацентата може да бъде предадена на родителите. Заради случая всички в "Шейново" са в шок.

Новината за пребитата гинеколожка не могат да приемат и нейните пациенти. Преди няколко година д-р Гагова спасява дъщеричката на Мария. Момиченцето се ражда преждевременно - в 7 месец.

„Доста ме заболя от цялата тази история. Благодарение на нея моето дете оцеля и аз не знам как човек като нея, защото тя е невероятен човек и професионалист и не разбирам как може да провокира агресия върху нея”, възмути се пациентът Мария Галчева.

В момента 37-годишният нападател е в ареста. Задържан е за 72 часа и има богато криминално минало. Още преди да навърши пълнолетие е бил осъждан за грабеж и притежание на наркотици. Сега е подсъдим по три дела. И колегите, и пациентите на д-р Гагова се надяват мъжът да получи наказание. Утре съдът ще реши дали да задържи бащата на бебето за постоянно в ареста.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.