Сменят изцяло настилката на кръстовището на Орлов мост

Част от бул. "Цариградско шосе" при Орлов мост предстои да бъде ремонтиран през първата половина на август, съобщи зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

По темата

„Изцяло сменена ще бъде настилката на кръстовището на Орлов мост и няколкостотин метра в посока "Плиска" заради деформациите на асфалта, които се появиха в последните години”, каза Крусев, цитиран от БТА.

По думите му причината за деформациите е изключително тежкото движение, което понася кръстовището. Ще бъде подменена настилката в дълбочина, като ще бъдат положени няколко пласта асфалт, които да поемат тежкото движение.

Кръстовището няма да бъде затваряно изцяло, а само стеснено, като ремонтът ще продължи между 7 и 10 дни. Стойността му ще бъде 200-250 000 лв.

На 29 юли, събота, започва ремонт на бул. "Цариградско шосе" в участъка от 4-ти км до разклона за летището на бул. "Цариградско шосе". Отсечката беше ремонтирана по-миналата година, но се появиха пукнатини вследствие на химическа реакция в основата на пътя при температура на въздуха - 25 градуса.

Там ще се работи само вечер и нощем като ще се третират проблемните фуги с битум за трайно заздравяване на настилката. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари