Те отново поискаха увеличение на заплатите и нови униформи

По темата

Вместо на обедна почивка, този четвъртък  полицаите от Благоевград излязоха на протест и поискаха повече пари. Униформените предупреждават, че ако исканията им не бъдат чути, през есента отново ще се съберат на жълтите павета в София.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Униформите си ги купуваме сами, аз съм от 4 години униформен служител и за 4 години съм получил един път униформа”, разказа Димитър Николов, който е в редиците на МВР от 11 години. Той не помни кога за последно заплатата му е била увеличавана. Знае, обаче че промени в закона за МВР трябва да има и настоява за тях.

„Трябват промени най-вече в текстовете, които касаят употребата на физическа сила и помощни средства. Не усещам необходимата защита от закона и от държавата”, заяви той.

От синдикалната организация на МРВ се готвят за по-радикални действия. „Опитваме се да поддържаме темата и се опитваме да покажем и на министъра на вътрешните работи,  и на министъра на финансите,  и на премиера, че този път няма да се откажем”, заяви председателят на Синдикалната федерация на МВР Валентин Попова. Полицейски протести се готвят и в други градове на страната. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.