Френската първа дама има съпътстваща програма по време на визитата у нас

Френската първа дама имаше съпътстваща програма по време на визитата на Еманюел Макрон у нас. Брижит Макрон и Десислава Радева се разходиха в Ботаническата градина в Балчик, след което обядваха в ресторант на брега на морето.

НА ФОКУС: Стилът на първите дами (ВИДЕО+СНИМКИ)

При пристигането си в Балчик Макрон получи подаръци - картина на български художник и букет цветя. 

ЗНАКОВА ВИЗИТА: Еманюел Макрон се среща с Борисов и Радев (ВИДЕО+СНИМКИ)

В Ботаническата градина двете първи дами разгледаха експозицията от кактуси и сукуленти - втората по големина в Европа след тази в Монако, както и колекцията от тропически и субтропически растения. Височайшите особи посетиха и личната вила на кралица Мария Единбургска. В резиденцията, наричана „Тихото гнездо”, Брижит Макрон видя автентични предмети.

Как се забавляваха Бриджит Макрон и първата дама на Румъния (ВИДЕО+СНИМКИ)

След края на разходката в Ботаническата градина Радева и Макрон обядваха край морето.

Мерките за сигурност в целия район са засилени.

СНИМКИ ОТ ПРОГРАМАТА НА РАДЕВА И МАКРОН ВИЖТЕ ТУК

Припомняме, че през май Десислава Радева и Брижит Макрон придружиха съпрузите си на еднодневна Среща на върха на НАТО в Брюксел. По традиция, докато първите мъже разговаряха за политика, дамите се оттеглиха, отдавайки се на разходки. Дрескодът отново беше спазен до последния детайл. Докато съпругата на българския президент беше избрала елегантна дантелена рокля с висока яка, дело на българска дизайнерка, то Брижит Макрон не изневери на младежкия си стил и облече свободна рокля над коляното, завършена от голям колан.

Брижит Макрон: Ако не бях избрала Еманюел, щях да пропилея живота си (СНИМКИ)

Още с влизането си в публичното пространство тя даде заявка за революция в гардероба на Елисейския дворец. Неслучайно редица модни експерти твърдят, че никой след Мария Антоанета не е успял да счупи по подобен начин клишетата. Пример за това е срещата на първата дама с певицата Риана, при която Брижит Макрон замени роклите с дънки.

СНИМКИ ОТ ОФИЦИАЛНОТО ПОСРЕЩАНЕ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

В запазена марка на бившата учителка вече се превърнаха слънчевите очила, кожените панталони, якетата и късите поли, за които често е критикувана. Според PR специалисти обаче това е трик, с който иначе нисичката Макрон иска да изглежда по-висока и стройна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.