Забравете розите и шоколада

Мъже, ако искате да спечелите сърцето на дамата, забравете розите и шоколада. Оказва се, че в представите на съвременните жени най-романтичният жест е да получат храна за вкъщи, пише вестник "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Представителките на нежния пол обичат да бъдат обсипвани с внимание - до такава степен, че близо две трети от тях биха изневерили на партньора си, ако се почувстват пренебрегнати от него.

Същевременно според британците галантността изглежда е мъртва - внушителните 90% от тях смятат, че партньорите им не са романтични.

30 мотора блокираха улица заради предложение за брак (ВИДЕО)

За да установи каква все пак е съвременната представа за романтичен жест, сайтът „Ваучър коудс про” прави допитване сред 1241 дами.

Водещият отговор е изненадал авторите на проучването.

Съдейки по него, пътят към сърцето на модерната жена минава през стомаха – 27% от участничките в анкетата са отговорили, че мъжът може да ги спечели, ако им поднесе храна за вкъщи.

Кои са любимите храни на дамите?

Гледането на телевизия у дома, посочено от 23 на сто от анкетираните жени, е второто най-популярно романтично нещо, което могат да правят партньорите заедно. На трето място - с 15%, е дългата разходка.

Класическите романтични жестове - букет и вечеря в изискат ресторант, съвременните жени поставят едва на четвърто и пето място, съответно с 13 и 11%.

Внушителните 90 на сто от участничките в допитването признават, че за да се прояви като романтик, партньорът им не трябва да пести средства.

Кулинарни трикове за романтична вечеря (ВИДЕО)

"В наши дни според някои хора романтичните жестове са евтини и смешни. Други обаче не могат без тях. Изненадващото обаче е, че според мнозинството дами романтиката има паричен израз, при положение, че част от жестовете, които смятат за най-галантни, са напълно безплатни", казват от сайта.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.