Общински съветници за скандала и обвиненията в шуробаджанащина

Продължава скандалът, в който обвиняват депутата от ГЕРБ Делян Добрев в кадруване, шуробаджанащина и роднински назначения в Хасково.

В четвъртък бяха подадени още оставки.

„Дъжд” от оставки в общината в Хасково

След като няколко дни в Хасково се говореше за политическо доверие и управленски качества, в скандала се появиха и пари. БСП извади списък с хора на високи позиции в общината, които въртели парите й. И до един били посочени от човека на ГЕРБ в Хасково.

ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУС: ГЕРБ свали доверие от кмета на Хасково

Местният парламент направи първи стъпки към отстраняването на кмета.

Общинският съвет подаде сигнал в полицията, че подписът на градоначалника се е ползвал неправомерно. Самият Добри Беливанов не се появи на сесията на местния парламент.

Затова общинарите гласуваха заместник-кмет да поеме  временно функциите му.

Елена Йончева: "Суджукгейт" е приказка в сравнение с това в Хасково (ВИДЕО)

„До свалянето на кмета се стигна, защото той самия абдикира от обещанията си. Поради тази причина решихме да свалим доверието си от него”, каза в предаването „Здравей, България” общинският съветник от ГЕРБ Димитър Шалапатов.  

Той беше категоричен, че служителите, които работят в общината и имат някаква роднинска връзка с депутата Делян Добрев, не могат да влияят по никакъв начин на решенията на съветниците.

По думите на Светослава Стоянова от „Коалиция за Хасково”, две години тези хора заемат незаконно длъжностите, на които са назначени. „Не е проведен нито един конкурс – нито за главен архитект, нито за директорите на дирекции, нито за началници на отдели, нито за секретар на общината”, каза тя.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.