Причината - скандалът "Хасковогейт"

Оставка в ГЕРБ след скандала с хасковския кмет. Депутатът и областен координатор в Хасково Делян Добрев се оттегля от политиката след обвиненията в кадруване и бизнес интереси в управлението на Община Хасково.

КАЗУСЪТ "ХАСКОВО": Кметът Беливанов с първи коментар по скандала

Добрев е информирал и лидера на партията Бойко Борисов за решението си. Добрев заяви, че ще съди и депутата от БСП Елена Йончева, която хвърли обвиненията. "Атаката е лично срещу мен и то с измислени аргументи. Цяла седмица обяснявам, че нямам сестра и цяла седмица се повтаря, че имам зет", заяви Добрев. 

След оставката му, последва бурна реакция от структурите на партията в цялата страна, които го защитиха и поискаха той да не се оттегля. Освен в специални декларации от структурите по места, подкрепа дойде и от специална група във Facebook. 

От опозицията в Общинския съвет в Хасково пък видяха в действията на Добрев друго. "Тази оставка не е доброволна, а е бил натиснат да я даде, защото скандалът в Хасково е огромен и знаем как премиерът приключва подобни скандали", коментира Георги Пеев.

След като вчера в отворено писмо до премиера кметът на Хасково Добри Беливанов се разграничи от Делян Добрев, но не и от партията си, в неделя той не отговори на въпроса доволен ли е от оставките. "Аз не мога да коментирам това решение. Аз си оставам кмет на Хасково, изпълнявам си задълженията, които ги имам към гражданите и съм член на ГЕРБ", подчерта Беливанов.  Докога обаче ще продължи членството му в ГЕРБ не е ясно.

Репортер: Димитър Иванов

Цветанов защити решението на ГЕРБ да се разграничи от кмета на Хасково

И ОЩЕ:  

Скандалът "Хасково" разтресе и парламента

Как се правят назначенията в Община Хасково? (ВИДЕО)

„Дъжд” от оставки в общината в Хасково

ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУС: ГЕРБ свали доверие от кмета на Хасково

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.