Ще успеят ли „лъвовете” да победят „петлите”?

В събота вечер за българските национали по футбол предстои важен мач. В 21:45 ч. България приема Франция в мач от световните квалификации на националния стадион "Васил Левски".

По темата

В нашия състав ще липсват наказаните за този двубой Ивелин Попов и Ивайло Чочев.

Иначе националите се готвиха цяла седмица на базата в столичния квартал Бояна. Хубавият спомен от домакинската победа над Швеция ще дава мотивация на нашите момчета, както и сериозната подкрепа от феновете, които се очакват на стадиона, въпреки студеното време.

Доброто ни представяне като домакини в тези квалификации остава помрачено от поражението като гости на Беларус, което според нашия лагер вероятно ще коства класирането ни за Мондиала.

Французите пък са поставени под огромно напрежение като лидери в групата, но едва с една точка пред шведите. Съставът на Дидие Дешан пристига без част от звездите си, като най-големият отсъстващ е Пол Погба – трайно контузен, а и наказан за тази среща.

Все пак родните фенове ще могат да видят на живо световни футболни звезди като Антоан Гризман, Оливие Жиру и нашумелият Килиян Мбапе. Той се превърна в трансферна сензация, преминавайки в „Пари Сен Жермен”. Френският клуб го направи най-скъпият тийнейджър във футбола, малко след като си осигури Неймар за рекордните 222 млн. евро. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.