39-годишният вратар прекратява кариерата си

След края на втората среща в Милано 39-годишният Буфон със сълзи на очи обяви, че прекратява кариерата си в националния отбор. В отговор 44-годишният Ел Хадари написа в Twitter следното: "Не мога да намеря точните думи. Надявам се само, че ще бъда на шампионата в Русия и ще се опитам да компенсирам твоето отсъствие. Всички вратари на Световното първенство ще играят за теб, легенда".

Италия аут от Световното по футбол (ВИДЕО)

Вратарят на Египет Есам Ел Хадари изказа подкрепа на стража на Италия Джанлуиджи Буфон, който няма да играе на Мондиала догодина. Италианците загубиха от Швеция в баражите с общ резултат 0:1.

БУФОН СЕ ОТКАЗА ОТ КАРИРЕРАТА СИ СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИ (СНИМКИ)

Джанлуиджи Буфон изигра последния си мач за националния отбор, а съотборниците му го лишиха от уникалния шанс да играе на 6-о Световно първенство.

Италия загуби баража със Швеция с общ резултат 0:1, след нулево реми на реванша в Милано. След него стана ясно, че 175-ят мач на Джиджи ще е и негов последен.

"Не ми е мъчно за мен, мъчно ми е за италианския футбол. Провалихме се в нещо, което е от огромно значение за цялата страна. Съжалявам, че завършвам по този начин, а не че времето ми е изтекло," заяви през сълзи страж №1 на Апенините. 

"Само тези, които са играли в такива мачове, знаят колко са тежки. Не успяхме да покажем най- доброто от себе си. Не успяхме да стигнем до гол. Баражите се решават от малки епизоди и те се случиха срещу нас, но ние сами сме си виновни," добави легендата.

"Ние имаме гордост, сила, упоритост. Знаем как да се вдигнем и винаги сме го правили. Напускам един отбор на Италия, за който съм убеден, че ще се справи. Прегръщам всички, особено тези, които споделяха моя път," каза още той. "Вината е на всички нас. Няма да има изкупителни жертви. Печелим заедно и губим заедно," завърши разплаканият Джиджи Буфон.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.