Пътни полицаи пренасочват трафика при Вакарел по стария път

Тир се е завъртял и е блокирал трите платна в посока към София при 19 км на автомагистрала "Тракия", съобщават от МВР. 

По темата

Предприети са действия за изтеглянето му. Временно е преустановено преминаването на моторни превозни средства в участъка. Пътни полицаи пренасочват трафика при Вакарел по стария път.

Временно е въведено ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона в двете посоки на автомагистрала „Тракия“ в участъка от София до Пазарджик за снегопочистване.

По данни на "Пътна полиция" към 19.00 часа на територията на София са възникнали 107 леки и две тежки катастрофи. Няма сериозно пострадали хора. От пътна полиция призовават водачите да шофират с повишено внимание и със съобразена с пътните условия скорост.

Във връзка с валежите от сняг в София се изпълнява цялостна обработка със смеси срещу заледяване. Общо 122 снегопочистващи машини към момента разпръскват смеси и извършват почистване на снежна маса по улици и булеварди, по които се движи обществения транспорт, както и основни улици в районите и частично вътрешно-квартални улици. Екипите на почистващите фирми работят на територията на всички 24 райони в София, съобщават от Столична община.

Снегопочистване и опесъчаване е извършено и по планинските пътища във Витоша  - "Драгалевци" - Алеко и "Бояна" – Златни мостове.

В момента градският транспорт се движи при зимни условия. Поради паднали клони на дървета върху контактно-кабелната мрежа на ул. “Краище“ бе пренасочено движението на трамваите по линия №1 и 6 до кв. “Борово“. По-късно движението им бе възстановено.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.