Планинските части на район "Витоша" са опесъчени

В София над 110 снегопочистващи машини са в готовност, като са разположени на предварително предвидените места. Разпръснати са смеси срещу заледяване в планинските части на район "Витоша".

Синоптик: В планинските райони ще натрупа между 5 и 20 см сняг

Пътищата „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“ са опесъчени, информират от Столичната община. 

В София в първия ден от седмицата е обявен оранжев код с интензивни валежи от дъжд и сняг и се очаква да се образува снежна покривка.

Снеговалежите започват в понеделник, обявен е оранжев код в 17 области

От АПИ напомнят на шофьорите да използват само автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и да се движат със съобразена скорост.

В момента градският транспорт се движи по всичките си обичайните си маршрути. 

Намалена видимост на магистрала "Хемус"

Столичният инспекторат контролира дейностите по почистване. Екипи на звеното за аварийно-спасителна дейност прави обходи на терен. 

А общо над 130 машини обработват в момента пътните настилки в районите със снеговалеж. Вали в областите Видин, Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Ловеч. Временно за снегопочистване е ограничено движението на камионите над 12 т през Троянския проход /път II-35 Троян - Кърнаре/, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през „Републиката“, „Ришки”, „Котленски”, „Айтоски”, „Обзорски”, „Печинско”, „Превала”, „Предел” и „Рожен”. През зимата ограничено за МПС над 12 т е движението през проходите „Петрохан” и „Шипка“, над 10 т през „Вратник” и „Твърдишки”, а над 3,5 т през „Дюлински” и „Пампорово”.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

ОЩЕ СТАТИИ ПО ТЕМАТА:

ЕКСПЕРИМЕНТ НА NOVA: Шофиране върху лед и сняг

Идват нови валежи от сняг

7 важни правила, които трябва да знаем като шофьори

За какво ще глобяват в Акция "Зима"?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.