Новата наредба е разписана от здравния министър Кирил Ананиев

Диабетиците, които не контролират състоянието си и не провеждат редовни медицински прегледи, няма да имат право да шофират. Няма да бъдат издавани и подновявани шофьорски книжки и на хората със сърдечно-съдови заболявания, които също не полагат грижа за здравето си и не посещават редовно лекар, съобщи Дарик радио.

Въвеждат нови правила за регистрация на автомобили

Промените са залегнали в наредбата, която регламентира физическа годност на водачите на моторни превозни средства. Идеите се очаква да влязат в сила от началото на 2018 година. В тях се предвижда още да се прави индивидуална преценка дали да се позволява шофирането на всички с инсулт или много високо кръвно налягане.

МВР ОТЧИТА: Шофьори без "Гражданска отговорност" и масови нелегални превози

Целта на реформата е намаляване на пътнотранспортните произшествия, броя на загиналите и инвалидизирани хора, в резултат на катастрофи, посочват от Здравното министерство. Оттам уточняват, че промените са по силата на европейска директива.

За какви неизправности ще спират колите от движение? (ВИДЕО)

Новата наредба е разписана от здравния министър Кирил Ананиев и в нея се предлага да се забрани шофирането на диабетици и хора със сърдечно-съдови заболявания, които не посещават редовно лекар. 

Как да шофираме в зимни условия? (ВИДЕО)

Информация: Dariknews.bg