Разградчани ще бъдат домакини в първия мач на 15 февруари и гости в реванша седмица по-късно

„Лудогорец” ще спори с италианския гранд „Милан” през февруари в 1/16 финалите на турнира Лига Европа, отреди жребият в Нион. Разградчани ще бъдат домакини в първия мач на 15 февруари и гости в реванша седмица по-късно - 22 февруари.

"Лудогорец" се класира за 1/16 финалите на Лига Европа

След смяната на собствениците на ломбардския клуб през лятото "росонерите" похарчиха повече от 200 млн. евро за нови попълнения, но Милан се представя доста под очакванията в първенството, което доведе до треньорска рокада и клубната легенда Дженаро Гатузо замени Винченцо Монтела, пише БГНЕС.

Върховете на българския спорт през 2017-а във ВИДЕО и СНИМКИ

Под ръководството на Монтела миналият сезон „Милан” финишира на шесто място в Серия А и така спечели право да участва в Лига Европа. В група D „Милан” записа три победи, две равенства и една загуба, с което финишира на първо място, изпреварвайки „АЕК Атина”, „Риека” и „Аустрия Виена”. В Серия А след 16 кръга „Милан” е на седма позиция с 16 точки по-малко от лидера и градски конкурент ”Интер”.

Ето и всички двойки в 1/16 финалите:

"Борусия Дортмунд" - "Аталанта"
"Ница" - "Локомотив Москва"
"Копенхаген" - "Атлетико Мадрид"
"Спартак Москва" - "Атлетик Билбао"
"АЕК Атина" - "Динамо Киев"
"Селтик" – "Зенит"
"Наполи" – "Лайпциг"
"Цървена Звезда" - "ЦСКА Москва"
"Олимпик Лион" - "Виляреал"
"Реал Сосиедад" - "Залцбург"
"Партизан Белград" - "Виктория Пилзен"
"Стяуа" - "Лацио"
"Лудогорец" - "Милан"
"Астана" - "Спортинг Лисабон"
"Йостерсунд" - "Арсенал"
"Олимпик Марсилия" - "Брага"

Поставени в жребия бяха 12-те победители в групите и четирите най-добри отбора, заели третите места в групите на Шампионската лига, а „Лудогорец” бе сред тези, завършили на вторите места и останалите тимове, завършили трети в групите на Шампионската лига. Мачовете от 1/16 финалите на Лига Европа ще се проведат на 15 и 22 февруари.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.