Близо 4000 полета бяха анулирани в четвъртък заради обилните снеговалежи

Зимната буря в североизточната част на Съединените щати предизвика хаос в придвижването и стана причина за 17 смъртни случая. Общо 160 000 домакинства са без ток в Канада и североизточните американски щати. 

СНИМКИ ОТ САЩ ВИЖТЕ ТУК

Хиляди полети бяха отменени. Бурята, наричана "циклон бомба", се очаква да продължи до края на седмицата, но след спирането на снеговалежите температурите вероятно ще се понижат до рекордно ниски стойности.

Извънредно положение в щата Ню Йорк заради снега

Градовете по крайбрежието на Ню Инглънд бяха подложени на рекордни приливни вълни и обилни снеговалежи, докато невижданата зимна буря се придвижваше към вътрешността.

ЗАРАДИ ЛОШОТО ВРЕМЕ: МВР с препоръки към българите, пътуващи към САЩ

Населени места като Бостън, Хемптън Бийч и много други са наводнени с ледени води от Атлантика. Щом стигнат до брега, студеният въздух и снега бързо ги превръщат в ледена маса. В няколко градове по брега на Масачузетския залив автомобилите се оказаха хванати в леден капан от замръзналите наводнени улици.

Опасни са не само пътищата. Повече от 4000 полета в тази част на Съединените щати бяха отменени в четвъртък. Летищата „Лагуардия” и „Джей Еф Кей” в Ню Йорк бяха напълно затворени заради обилния снеговалеж, а синоптиците предупреждават, че тепърва ще става по-студено.

В десетки населени места в североизточните щати се очакват рекордно ниски температури през уикенда и още снеговалежи, придружени от силни ветрове.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.