Полицията призова хората да избягват движението в центъра във вечерните часове на 11 януари

Министрите на първо заседание в зала 3 на Националния дворец на културата. Ден преди официалното откриване на европредседателството, кабинетът символично излезе от „Дондуков” 1 и влезе в основното място за събитията по време на европредседателството.  

Кабинетът проведе заседанието си в обновената зала 3 на НДК, за да тества дали всичко е наред за посрещането на 25-хилядите делегати, които ще преминат през страната ни по време на европредседателството.

Застрашен ли е престижът на българското европредседателство?

Сигурността и огранизацията около официалния старт на българското европредседателство беше първата тема, която обсъди правителството. Службите помолиха, ако хората видят някога някъде съмнителен пакет, да се обърнат към полицаите. А Националният дворец на културата ще продължи да функционира като домакин на различни изложби и конгреси.

„Умоляваме гражданите да предвидят малко повече време при посещение на културни събития в НДК”, заяви старши комисар Лъчезар Милушев.

Центърът на София - блокиран заради започващото европредседателство

„Специално за утре, ако има възможност, призоваваме хората да избягват движението в централната градска част във вечерните часове”, заяви старши комисар Атанас Златанов.

На 11-и януари в София ще има девет протеста, като само един от тях ще бъде сутринта и няма да е свързан с европредседателството. Останалите осем протеста ще се проведат във вечерните часове. Те ще бъдат по различни теми – от Истанбулската конвенция, през природен парк „Пирин” до недоволството на полицаите от техните възнаграждения. Молбата на службите е да няма излишна провокация и агресия. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.