Те са недоволни от уволнението на доц. Сопотенски

Работещи в "Пирогов" отново в протестна готовност. Това е заявено в анонимно отворено писмо до здравния министър и медиите. Поводът е уволнението на доц. Стоян Сопотенски - един от водачите на последните протести срещу директора на спешната болница. Според недоволните отстраняването на специалиста е "репресия."

Николай Иванович Пирогов е сред създателите на военната полева хирургия. В наши дни в болницата, кръстена на него, освен медицински, се водят и други битки.

Уволниха водача на протестите в "Пирогов"

„Битка за оцеляване на болницата”, заяви проф. Милан Миланов, бивш директор на "Пирогов".

„Някакви лични битки се водят - още не мога да разбера какви”, коментира д-р Камен Данов, председател на Медицинска федерация "Подкрепа".

В писмо без подписи и имена лекари и сестри от "Пирогов" пишат, че клиниката по изгаряния е останала без невролози, хирурзи и лекари. Недоволните твърдят, че не е редно специализанти да дават самостоятелни дежурства.

„Ако има специалист на разположение, това че специализантът дежури самостоятелно, не е никакъв проблем”, на мнение е д-р Камен Данов, председател на Медицинска федерация "Подкрепа".

УНИКАЛНА ОПЕРАЦИЯ: Лекари спасиха живота на 4-месечно бебе

В края на миналата година пред "Пирогов" имаше протести срещу директора, условията на труд и назначенията в болницата. В началото на тази година един от водачите на недоволствата доц. Стоян Сопотенски е уволнен дисциплинарно.

„По време на протестите бяха поставени камери отпред на "Пирогов" и всичко беше записвано и хората, не само аз, се привикват един по един, искат им се обяснения и се заплашват, им се търси отговорност”, обясни Таня Николич, медицинска сестра в "Пирогов".

Държавата започва проверки за фиктивни договори в болниците

„Това е чиста репресия”, на мнение е проф. Милан Миланов, бивш директор на "Пирогов"

Както уволненият доц. Сопотенски, така и директорът проф. Асен Балтов отказаха коментар пред камерата на NOVA. В телефонен разговор  началникът на "Пирогов" уточни, че липсата на лекаря е загуба за болницата. Той обаче имал административни нарушения.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.