13-годишният му съучастник не може да носи наказателна отговорност, съобщават от прокуратурата

14-годишно момче е привлечено като обвиняем за убийство на бездомник във Варна. Съучастник на задържания е 13-годишно малолетно момче, което не може да носи наказателна отговорност по закон, съобщиха от прокуратурата.

Жертвата е 53-годишният Красимир Куртев. Убийството е извършено по хулигански подбуди и по особено мъчителен начин, съобщават още от прокуратурата.

ЗЛОВЕЩ ЕКШЪН: Ученици нападнаха таксиметров шофьор

Мъжът бил намерен в безпомощно състояние в кв. „Владиславово“ от случаен минувач, който повикал бърза помощ. Лекарите установили смъртта на 53-годишния мъж, по чието тяло имало видими следи от наранявания. Аутопсията на тялото показала, че смъртта е настъпила вследствие тежка черепно-мозъчна травма. Починалият е и със счупени ребра, причинили разкъсване на вътрешните му органи.

Полицията започва разследване и залавя четири момчета -  две на 14 и две на 13 години.

Според разследващите обаче извършители на тежкото криминално престъпление са 14-годишният Д. Ж. и 13-годишният  му съучастник К. М. Към настоящия момент не е установена вина на останалите две момчета -  едното от които снимало действията на приятелите си, а другото наблюдавало случващото се.

Задържаха двама непълнолетни за убийство на възрастна жена

На 16 януари 2018 г. момчетата се скарали с бездомно живеещия Красимир. На 17 януари му нанесли побой. Три дни по-късно двете момчета отново нанесли жесток побой над пострадалия мъж.

Досъдебното производство е за умишлено убийство по особено мъчителен начин, извършено в съучастие и по хулигански подбуди.

13-годишният К. М. е настанен в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни извършители на престъпления.

Прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 14-годишния Д. Ж.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.