Сексът, наркотиците и пушенето вече не са толкова разпространени

Съвременните тийнейджъри избират хакерството като форма на бунт срещу семейството и обществото, а сексът, наркотиците и пушенето вече не са толкова разпространени сред тях, пише в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Предишните поколения се бунтуваха като пушеха цигари, употребяваха наркотици и правеха секс от рано. Съвременните 14-годишни обаче избягват тези традиционни форми за привличане на внимание, като предпочитат да проникват в чужди компютри от стаите си.

Изследването сред 19 500 деца е направено от учени от Лондонския университетски колеж. Те установили, че 20% от подрастващите са "хаквали" компютър през изминалата година. Само 1% от тях са изпратили вирус.

Задържаха двама тийнейджъри заради 12 изпочупени коли

На въпроса правили ли са вече секс, 2% от двата пола са отговорили положително, а 11% са потвърдили, че са имали някакъв интимен контакт. 3% от участниците са редовни пушачи, а 14% са опитвали цигара.

Други старомодни незаконни дейности също се оказаха по-малко популярни от киберпрестъпленията. По-малко от 3% от запитаните са рисували графити без разрешение, а 4% са имали вандалски прояви. Едва 2% имат своя банда, 4% са задигали продукти от магазина в предишните 12 месеца, а 1% са откраднали нещо от друг човек.

Ниската емоционалност при младежите зависи от мозъка

Експертите установиха, че съвременните млади хора водят най-примерен начин на живот с рекордно ниски нива на консумация на алкохол, тютюнопушене, прием на наркотици и забременяване.

Момчетата са по-склонни към рисково поведение. Почти 6% са признали, че са прониквали в чужд компютър от своя, в сравнение с 4% от момичетата.

Бременността сред тийнейджърките е рекордно ниска. Тя е намаляла наполовина сред непълнолетните, като достига 21%.

Тийнейджъри възродиха духовия оркестър на дядовците си (ВИДЕО)

Специалистите предупредиха, че опитването на алкохол и цигари на ранна възраст може да доведе до "обезпокоителни навици при 14-годишните". Затова е важна превенцията сред учениците още от началното училище. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.