През следващите две седмици са възможни вторични трусове

Няма информация за загинали или пострадали български граждани вследствие на силното земетресение в Тайван, регистрирано в късните часове на 6 февруари, информират от МВнР.

Десетки са в неизвестност след труса в Тайван (ВИДЕО+СНИМКИ)

От ведомството препоръчват на българските граждани, пребиваващи или пътуващи в района на Хуалиен, да се информират своевременно за развитието на ситуацията и да следват стриктно указанията на отговорните местни власти.

СНИМКИ НА ЩЕТИТЕ СЛЕД ТРУСА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

При необходимост могат да потърсят съдействие и актуална информация от българското посолство в Пекин на телефони +86 10 6532 1946 и +86 10 6532 1916.

Трусът бе с магнитуд от 6,4 по Рихтер.     

Загиналите са шестима, а десетки се водят в неизвестност. 

Хотел се срути след земетресение с магнитуд 6,4 (СНИМКИ)

Повече от 1900 домакинства са били с прекъснато електрозахранване, а над 40000 – с прекъснато водоснабдяване. Очаква се възстановителните работи да приключат до края на днешния ден, но училищата и офисите в града ще останат затворени.

Местните власти са изпратили на място специални екипи, включително 20 спасителни кучета. В центъра за реакции при бедствия в град Хуалиен е изпратен и екип, който да подпомага засегнати чуждестранни туристи.

По информация на Централното бюро по метеорология на Тайван, в района на Хуалиен от началото на месеца досега са регистрирани няколко земетресения с магнитуд 5-а и по-високи степени по скалата на Рихтер, последвани от вторични трусове. Властите предупреждават, че през следващите две седмици са възможни вторични трусове с магнитуд над 5-а степен. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.