Тези Игри ще бъдат най-високотехнологичните в историята

Най-технологичната Олимпиада, провеждана някога – тази в Пьонгчанг, започна да пише нова страница в историята на Корейския полуостров.

Откриха Зимните олимпийски игри (ВИДЕО+СНИМКИ)

Освен над 100 сета медали, спортистите на Зимните олимпийски игри ще получат и най-бързия интернет в света. За пръв път ще станем свидетели на гледната точка на спортистите с помощта на камери, прикрепени към тях и оборудването им. Хуманоидни роботи пък ще помагат с организацията.

Организаторите са намерили доброволци от почти всички страни участници, които да говорят корейски. Така проблемът с комуникацията също е решен.

Българските олимпийци по време на откриването на Игрите в Пьонгчанг (ГАЛЕРИЯ)

И докато организаторите са готови за всякакви непредвидени ситуации, корейците, живеещи в България, са убедени, че такива няма да има. И се стягат за път. Посоката е Пьонгчанг.

Един от тези корейци е Сонг Те. Пристигнал у нас преди 16 години, заедно със съпругата и трите си деца. Занимава се с туризъм, има и ресторант. Всичко е с марка "Корея".

На фона на тромавата родна администрация, в Корея били бързи като светлината, казва Сонг Те. Съоръженията за Олимпиадата, например, били готови още преди началото на лятото. Подновили и инфраструктурата в района на Пьонгчанг. Построили нова високоскоростна отсечка, която да свързва летището с олимпийското и медийното село. Увеличили бюджета няколко пъти, но целта оправдавала средствата.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.