"С предстоящия концерт ще направим топовен изстрел в мрака на чалгата", каза вокалистът на "Хиподил"

„Идеята ни е да покажем, че рокът е жив, бунтарството е живо, без значение на времето, без значение на всякакви обстоятелства. Ние продължаваме да се бием”.

Това каза пред БГНЕС Светльо Витков от "Хиподил" по случай предстоящия концерт в зала „Арена Армеец” на 21 април. На сцената ще видим и групите „Контрол”, „Ревю” и „Нова генерация”.

"Хиподил", "Контрол", "Ревю" и "Нова генерация" - за първи път на една сцена

Близо 40 музиканти ще се качат последователно на сцената, за да изпълнят някои от любимите за цели поколения песни - “Бате Гойко”, “Най-щастливият ден”, “Под шарената сянка”, „Само двама” и още много други. Концертът е под мотото „Въпреки всичко!” – въпреки забраните, въпреки омразата, въпреки егото, въпреки разделите, въпреки времето, въпреки състоянието.

„Идеята ни е да се явим на една сцена, да направим един мощен, топовен изстрел в мрака на чалгата, защото вярваме, че докато човек съществува се бори срещу това, което не харесва и се бори за това, което иска да постигне”, каза Светльо Витков.

Денят на... Светльо Витков (ВИДЕО)

„Част от българите, които са настроени по-революционно и бунтарски напуснаха тази държава - имаше няколко вълни, може би ще има и още вълни, ще видим. Но колкото и напуснали да има, все има хора, които са останали тук и се борят, така че ще има хора за този концерт. Няма значение колко точно ще бъдат. Важното е, че това, което те ще видят, ще бъде уникално и за последно”, обясни музикантът.

Предвижда се всяка банда да свири в порядъка на около 40-50 минути. Ще представят най-добрите си песни във времето, които хората са избрали за хитове и „които са се наложили без медии”, каза още Светльо Витков.

На въпрос дали са подготвили изненади за публиката си, той се шегува, че навива Венци Мицов да излезе чисто гол по пелерина, но още не могат да намерят пелерина.

"Изненадата е, че ще бъдат в оригиналните си състави, доколкото е възможно”, каза той.

„Хиподил” също ще бъде в оригиналния си състав. Петър Тодоров идва от Канада, Венци Мицов, Венци Басистчето, Михаил Йосифов – известният джазмен, тръгнал именно от бунтарската група, което е малко известен факт. Светльо Витков обеща „Хиподил” да изпълнят всичките песни, които в годините са станали популярни.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.