От фирмата твърдят, че са изрядни

Втора жертва на взрива в завод „Арсенал”. Почина работникът, който беше с тежки изгарияния, след инцидента в завода. Близките на един от загиналите обвиняват работодателя за трагедията. От „Арсенал” са категорични, че заводът работи на световно ниво.

БЕЗ НАКАЗАНИ: История на взривовете във военни заводи

Вторият загинал е 45-годишният Красимир Желев – баща и съпруг, който работи в завода от 10 години. Името му е записано в т.нар. „алея на славата” на военния завод. Той е бил човек, който е изключително добре подготвен и разбира от работата си. Въпреки това основната версия е човешка небрежност. Родителите на загиналия работник се прибраха от чужбина. Съпругата и детето му са съкрушени. Семейството обвинява военния завод.

Почина работникът, пострадал при аварията в завод „Арсенал”

„Ако сте забелязали преди него има и други жертви. Какво можем да мислим. Мислим, че жертвите продължават”, каза братовчедът на загиналия.

Малко след 2 часа през нощта почина и 45-годишният Красимир Желев. От завода обявиха,че ще помогнат на двете семейства. Работниците са застраховани за сума, равна на 7 годишни брутни заплати. Над 400 нарушения е открила Инспекцията по труда в периода 2016- 2017 година.

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ: 20 убити при взривове във военни заводи

За първи път пред камера застана и представител на "Арсенал". Категорични са, че заводът работи на световно ниво. Нарушенията били незначителни, а всеки работник преминава ежедневен инструктаж. Очакват се окончателните резултати както от проверката на прокуратурата, така и от вътрешния одит на фирмата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.