Спортни активности, състезания, игри и курсове очакват посетителите в Кресненското дефиле

Едни от най-актуалните алтернативни спортове влизат в програмата на предстоящия Outdoor & White Water Fest, който ще се проведе на 31 март и 1 април. Това е второ издание на събитието, откриващо рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле.

Фестивалът не само ще събере една сплотена общност на практикуващи разнообразни активности сред природата, но и ще предложи възможности за отдих и забавления в специално обособени палатков лагер и музикална сцена.

Фестивалът ще обедини най-изявените представители на рафтинг и каяк общността, между които клубовете Adventure Net, Reflip, Раец, Атом, Nomad Team, Mashini Holidays, Tudurini Bros, Воден хоризонт. Всички те ще представят своята дейност и ще се включат в наситени с адреналин игри и състезания в бързи води, които се провеждат традиционно за откриването на сезона от опитните инструктори по Струма.

Част от игрите са създадени специално за напълно начинаещи, нетърпеливи да приемат предизвикателството на бързеите в буйната пълноводна река. За новобранците ще има игра с атрактивни награди, а желаещите да се посветят в изкуството на каяците в бързи води ще могат да се включат в еднодневен курс.

Празнична демонстрационна регата пък символично ще понесе по течението на Струма всички, осмелили се да скочат в лодките.

Нова перспектива към смайващия релеф на Кресненското дефиле ще предложат от клуб по парапланеризъм SkyCamp, чиито пилоти ще издигнат високо във въздуха ентусиастите, за да им разкрият невиждани гледки над величествения Пирин и отвъд границите на страната.

В атрактивен велопоход ще могат да се впуснат почитателите на планинското колоездене. Маршрутът е по маршрут с. Влахи – Ощава – с. Стара Кресна. Трасето, преминаващо през едни от най-вълнуващите и наситени с културни и природни забележителности места в региона, е със средна трудност.

За най-малките пък ще има състезание по катерене на стената в кемпа, която по традиция се превръща в любима на децата. Надпревара по слаклайн ще се проведе в непосредствена близост до стената за катерене.

Целодневна музикална програма ще поддържа градуса на настроението с DJ Vankata The Turntablist и Faces Band, чийто репертоар ще задоволи и най-претенциозния слушател с разнообразие от стилове. Специален гост на събитието ще бъде алпинистът Боян Петров.

Пълната програма по дни и часове, както и възможности за организиран транспорт  и настаняване ще бъдат обявени съвсем скоро.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.