На подсъдимата скамейка ще седне само мъжът, който разхождал ротвайлера в момента на нападението

Няма да бъдат повдигнати обвинения на собственика на ротвайлера, нападнал 6-годишно дете в училищен двор в София. Александър Бизен е пуснат на свобода. Той няма да плати глоба на общината. защото срещу него тече разследване и, според закона, няма как да понесе две наказания за едно и също престъпление. 
 
Бащата: Кошмар е да видиш детето си, разкъсвано от звяр (ВИДЕО)

На подсъдимата скамейка ще се изправи само мъжът, който е разхождал кучето по време на инцидента. Той все още е в ареста. Очаква се до края на седмицата съдът да разгледа искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Ако бъде установено, че собственикът не е предоставил намордник и каишка за ротвайлера, прокуратурата може да повдигне обвинения и срещу него.
 
Екип на NOVA се свърза с Бизен по телефона, но той отказа да коментира случилото се.

6-годишното момченце беше нападнато в понеделник вечерта, докато играело в двора на 121 училище, придружавано от родителите си. 
 
Ротвайлер нахапа 6-годишно дете в София

Тази сутрин пред NOVA родителите на детето разказаха, че състоянието на момченцето е много тежко. От "Пирогов", където то е настанено, съобщиха, че има множество сериозни наранявания.

Свидетел на инцидента коментира, че по същото време в двора на училището е имало повече от 30 деца, сред които и бебета. Друг очевидец на нападението разказва, че ротвайлерът е бил без намордник и каишка.

А междувременно от Столичната община преложиха собствениците на някои породи кучета да бъдат подлагани на психотестове. Започват и масови проверки за домашни любимци без намордници и поводи.

От началото на годината има над 600 сигнала за кучета без каишка и намордник на забранени места в София. 7 души са глобени, защото кучето им е захапало друго куче или човек.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.