Иван Гешев е категоричен, че по случая има записи, представляващи „всичко, за което един прокурор може да мечтае”

Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев разкри в ефира на „Здравей, България” какво се е случило в часовете преди показния арест на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева. Тя бе хваната със 70 000 евро – първата вноска от поискан рушвет от 500 000 евро. Изнудваният е голям инвеститор, който искал да строи на няколко места в столичния квартал и трябвало да плати крупната сума „под масата”, за да получи разрешителни.

Парите за подкупа са дадени на посредника, завити в лист хартия, а той ги прибрал в чантата си. Това се е случило в заведение”, обясни Гешев.

Прокуратурата разкри каква е схемата за изнудване в "Младост" (ВИДЕО)

След това посредникът – бившият кмет на „Младост” Петко Дюлгеров, се срещнал с Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова в друго заведение. Част от парите били прехвърлени в чантата на Петрова. Някои от банкнотите обаче са пипани и от Иванчева. Целият този процес е контролиран със специални разузнавателни средства, обясни Гешев. Във въпросното заведение имало и охранителни камери, записите от които вече са иззети.

Изчакахме да се разделят. Посредникът се обади на изнудваното лице, за да потвърди, че е изпълнил ангажимента си. Тогава го арестувахме в градинката пред Народния театър”, разказа още прокурорът.

Той поясни, че след задържането на замесените в схемата парите са броени на място, на кръстовището пред Спортната палата, защото това налагал законът.

Бивш правосъден министър: Арестът на кметицата на „Младост” беше прекалено показен

Действията по отношение на Иванчева са започнали още миналата година, а конкретният сигнал е подаден преди около два месеца. През това време са документирани много срещи в различен формат – между кметицата и изнудвания, между заместник-кметицата и потърпевшия и т.н.”, каза още Гешев.

Той бе категоричен, че по случая има записи, представляващи „всичко, за което един прокурор може да мечтае”.

Доказателствата за най-големия хващан подкуп у нас били и със звук и с картина.

„Иззели сме камерите от заведението, целият този процес се следи със СРС. В тези запис има всичко това, което един прокурор може да мечтае и да иска”, заяви Иван Гешев.

Рекетираният инвеститор заел пари на службите, за да хванат кмета в крачка, защото държавата не разполагала с такива големи суми.

Целия разговор с Иван Гешев гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.