Адвокат Марковски: Няма доказателства срещу нея

Още бизнесмени се готвят да дават показания срещу арестуваната кметица на софийския район „Младост” Десислава Иванчева. Това обявиха разследващите. Защитата й пък твърди, че доказателства срещу нея няма.

Прокурорски мечти и чудовища в мъглата - така адвокат Марин Марковски обобщи екшън задържането на кмета на район „Младост”.

Доказателствата и светещите елхи се разминавали.

„Това вещество, което са го осветили на дясната длан, е било, когато тя е докоснала протоколите във връзка с подписването, защото там на място са вадени тези пари и са броени”, коментира Марковски.

Обвинението лежало на показания – на рекетирания и на самопризнания на съучастника.

„Дюлгеров казва така: „Аз се качих в колата и пуснах плика с парите в едно кашонче, което е зад шофьорската седалка”. Самият той не казва, че тя ги е взела”, заяви Марин Марковски.

Следенето на кметицата разкрива – получаването на парите се забавило, защото Иванчева била на ваканция.

От антикорупционния орган очакват още свидетели срещу кметицата. Тепърва предстои да се разбере имат ли обвиняемите незаконно придобито имущество.

„Започваме да правим пълен финансов анализ на всичките обвиняеми, всички банкови сметки, всички придобити от тях имоти и в България, и в чужбина”, обясни Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ.

За акцията в центъра на града съвет даде и премиерът.

„Зададох въпрос и аз като вас, че с толкова дълго стоене на мястото, където бяха задържани – бих посъветвал колегите друг път да бъдат по-експедитивни”, заяви Бойко Борисов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.