Шофьорска грешка може да е причинила инцидента

Трима сериозно ранени и над 10 пострадали. Такава е ситуацията, заради катастрофата в Сърбия, при която български микробус с туристи се преобърна. Как се стигна до инцидента на прав път, без насрещно движение и кой носи вината?

В първите минути след катастрофата всичко е било в стъкла, разказват туристите.

„Пълно беше със стъкла. Ако нямаше някой да ни помогне, нямаше как да излезем от автобуса”, разказа Милка Петрова.

Линейки, полиция и пожарна пристигат от близкия град за минути. Преди тях обаче се отзовават група български музиканти, тръгнали на концерт.

„Бяхме в шок, за да ги питаме какви са, що са. Много сме им благодарни, защото те бяха първите, които ни помогнаха. Помогнаха всички да се измъкнат от автобуса”, обясни Милка Петрова.

Трима все още остават в болницата в Чуприя. Състоянието им не е тежко, но не позволява да продължат пътуването. Една от жените е с травма на ключицата, друга е с превързана ръка, а третата - с шина на врата. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ КАТАСТРОФАТА КРАЙ ЧУПРЕН

„Хората са хоспитализирани. Те трябва да изкарат в болницата събота и неделя. Това е решение на лекарския екип. Под наблюдение са. В понеделник ще дойде неврохирург и ортопед, които да ги прегледат и да се прецени как тези хора да се транспортират до България – дали с автобуса. Затова хората решиха, че е по-добре да продължим екскурзията си, и на връщане да ги приберем с автобуса”, обясни за „Събуди се” Евелина Пулева, управител на фирмата-превозвач..

По думите й инцидентът е станал на прав участък от пътя. Шофьорите са се сменили на границата, като при преминаването й автобусът спрял за 30-минутна почивка.

„Докато си пресмятах километрите, той зави и не можа да овладее автобуса. Той е в шок и не го е преглеждал лекар. Може и да му е прилошало. Иначе беше адекватен. Аз бях отпред. Разбихме предното стъкло и излязохме оттам. Спряха много хора, за да ни помогнат”, разказа още Евелина Пулева, управител на фирмата-превозвач..

Катастрофиралият бус и неговият шофьор вече са в България. А екскурзията на всички останали продължава.

Трима българи остават в болница след катастрофата в Сърбия

Общо 19 души са тръгнали от Бургас към Босна и Херцеговина на екскурзия. Инцидентът е станал на прав участък от пътя. 13 души са потърсили помощ в болницата в Чуприя, където им е оказана първа помощ.

По информация на NOVA на шофьора му е станало лошо. Фактите около инцидента обаче, тепърва ще се изясняват. 

Екскурзията за хората, които не са пострадали продължава. Министерството на туризма още вчера разпореди проверка по случая. Стана ясно, че автобусът е с изрядна документация, а шофьорите са били двама и са били отпочинали. 

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.