До 20 ч. се забранява движението на камиони над 12 тона по магистралите и натоварените пътища

Голямото завръщане. Хиляди тръгнаха на път след трите почивни дни.

Заради очакването към София да се приберат около 200 хиляди коли е променена организацията на движението на входовете на града. 

Две колони от автомобили са се образували на входа на столицата при Драгичево, предаде Агенция "Фокус". През Владая до 20 вечерта има две ленти за прибиращите се към София. От Пътна полиция припомнят и за алтернативния маршрут през АМ „Люлин“.

За да се улесни трафикът, до 20 ч. се забранява движението на камиони над 12 тона  по автомагистралите и най-натоварените пътища.

От пътната агенция съветват шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.

Трафикът по Е-79 между Симитли и Благоевград вече е интензивен, скоростта пада рязко до 20-40 км./час, предаде БГНЕС.

Нормално се осъществява събирането на двата потока при пътен възел "Симитли". Първият от ГКПП "Кулата-Промахон" и Сандански, и вторият от ГКПП "Илинден-Ексохи", Гоце Делчев и Банско.

И двата идват на пулсации, ту се натрупват, а след това разсейват. До 14 ч. не се наложи трафикът да бъде регулиран от „КАТ-Пътна полиция”. Идващият от Сандански и ГКПП „Кулата-Промахон” поток автомобили е по-голям от този от Гоце Делчев и Банско.

След Симитли обаче скоростта рязко пада-до 20-40 км./час. На места, при Железница, Монца и Полигона колоната почти спира заради тунела и 5-те ограничения на скоростта до 60 км./час.

След Благоевград няма никакви проблеми.

Нормален е трафикът на всички контролно-пропускателни пунктове на българо-сръбската, българо-македонската, българо-гръцката, българо-турската и българо-румънската граница, по данни към 14.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на ГД „Гранична полиция“.

Те припомнят, че непълнолетни български граждани, излизащи от страната с единия родител или без родителите си, трябва да бъдат снабдени с нотариално заверено съгласие от отсъстващия родител, да носят оригинал и копие на този документ, като копието остава на граничния пункт.

В деня на голямото прибиране след празниците синоптиците отправят предупреждение за обилни дъждове и градушки. Вижте подробности ТУК. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.