"Това беше като един много добре режисиран спектакъл", заяви Делян Славков

"Имаше провокация. Това беше като един много добре режисиран спектакъл - едните хвърляха столове, другите бутаха масите, а третите хвърляха бомбичките". Това заяви за "Здравей, България" Делян Славков, един от организаторите на боксовата гала вечер в Пловдив, по време на която възникнаха сблъсъци между футболни фенове.

Той заяви, че няма представа как хора с бомбички са били допуснати в сградата. И беше категоричен, че организацията на спортното събитие е била на изключително високо ниво и всички мерки са безопасност са били взети.  

МЕЛЕ В ПЛОВДИВ: Стотици фенове се биха, ранени са полицаи (ВИДЕО)

"Участниците в сбиването не бяха хора, които са отишли да гледат спорт. Това бяха хора, които бяха преднамерено там, за да рушат и да спрат това събитие. Те всъщност не се сбиха. Двете агитки не тръгнаха една към друга да се бият", заяви Славков. 

При мелето пострадаха 7 полицаи. Техните наранявания са най-вече от хвърлени бомбички и твърди предмети, но има и двама, които са напръскани със спрей.

КЪРВАВО МЕЛЕ: 12 ранени при сбиване в руско училище (ВИДЕО)

"В средата на шоуто се появиха две футболни агитки. Те изгледаха два мача. И след като съдията отсъди победа за пловдивчанина, един хвърлен стол запали фитила. Веднага дойде охраната. Между третата и петата минута дойде и полицията, но през това време бяха хвърлени и няколко бомбички", разказа Илия, който е бил в публиката.  

"Видях от терасата си какво се случи и го заснех с телефона си. 50 човека биеха един, хвърлят бомбички, трошаха колите, посягаха на полицията и на будката на полицията", допълни Стелияна, която също е свидетел на случилото се.

Масов бой на футболен мач в Аржентина (ВИДЕО)

"Нормално е по време на някакво събитие да се разгорят страстите", смята Кирил Вълчев - Киро Скалата, водещ и промоутър на турнира.

Репортер: Георги Манев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.