NOVA разполага с видеокадри, предоставени от собственика на машините

Кражба на машини за криптовалута на стойност близо половин милион лева. Мащабният обир вдигна на крак криминалисти, а спецакцията приключи в местността Мусомишки ливади край Гоце Делчев.

NOVA разполага с видеокадри, предоставени от собственика на откраднатите машини.

Kрупен обир на машини за криптовалута

Малко преди 05:00 часа собствениците подават и сигнал в полицията. Обирът е запечатан от охранителните камери.

Полицията открива микробус, изоставен между селата Тешово и Мусомище. Ден след обира машините за копаене на криптовалута бяха намерени в местност над града и докарани в сградата на полицията.

Открити са половината от машините. Крадците все още се издирват. Близо до мястото се намира и лятната къща на известен търговец на коли, чиито така наречени „копачки” за витруални пари също бяха откраднати преди време.

Международна спецоперация предотврати пране на пари чрез криптовалути

От полицията обявиха за NOVA, че от началото на годината се наблюдава бум на подобни кражби. Машините са изключително скъпи, а интересът към виртуалните пари става все по-голям, след 2009 година.

В момента в мрежата се разменят над 180 млрд. долара. А статистиката показва, че от началото на годината на територията на Благоевград са откраднати общо над 70 от скъпите машини, които служат за добив на пари в мрежата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.