Проектът се класира в челната петица на инициативата на NOVA „Промяната” през 2014 г.

България е на едно от първите места в света по сексуално предавани болести и  тийнейджърски бременности. Срещу тези негативни тенденции се опитва да се бори платформата LoveGuide.

Зад проекта стоят две жени - Николета Попкостадинова и Надя Здравкова. През 2014 г. те се включват в инициативата на NOVA „Промяната”. Проектът им се класира в челната петица и за четвърта поредна година получава подкрепа. А през 2016 г. Фондация Reach for Change, с чието сътрудничество се осъществява инициативата „Промяната”, дава за пример LoveGuide в международния си годишен доклад в раздела „Здраве и Развитие” измежду 314 проекта от 18 страни.

„ИСТОРИИ НА УСПЕХА” с Деси Банова: Единствената в света жена пилот на правителствен самолет

„Водим всички негативни статистики, свързани с тийнейджърски бременности, сексуално предавани инфекции при младите хора, насилие, счупена комуникация”, заявява Николета Попкостадинова. „Причината е, че децата и младите хора не са достатъчно добре информирани, не знаят какво да правят и как да постъпват и че ако имат правилната, надеждна, добре поднесена информация може би тези неща биха се променили”, допълва тя.

"ИСТОРИИ НА УСПЕХА" С ДЕСИ БАНОВА: Да откриваш добрите новини и успешните хора

Така Николета създава проекта LoveGuide.

„Всъщност идеята стартира благодарение на „Промяната”, които бяха първите, които повярваха в нея, харесаха я и бяха и първата финансова инжекция за нас. Преди промяната нямахме още име, беше само една идея изцяло на зелено и в момента, в който влязохме в инкубатора на „Промяната”, започнаха малко по-малко като снежна топка да се случват нещата”, обяснява Николета.

„ИСТОРИИ НА УСПЕХА” с Деси Банова: Българи проектират колите на бъдещето

Обяснява, че вече виждат реална промяна.

„Реално помагаме на децата, с които работим. Това мен лично, пък и всички, свързани с LoveGuide много ни вдъхновява и мотивира да развиваме и да правим нови продукти, нови неща, чрез които да достигаме по-ефективно до децата, за да им помагаме колкото се може повече”, допълва Николета. „Затова и сега това, което ни предстои е един APP, който отговаря на децата директно, анонимно, безопасно, надеждно и сигурно на най-често задаваните въпроси, свързани с любовта, отношенията, секса и безопасния секс”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.