Само за един ден са успели да се запишат над 280 желаещи за преглед

Кампания за детско здраве. Лекари от „Пирогов” пътуват из цялата страна,  за да правят безплатни прегледи на деца. Днес шест от най-добрите специалисти  ще бъдат в Кърджали.

Само за един ден са успели да се запишат над 280 желаещи за преглед.

 Д-р Меджидиев и проф. Габровски от „Пирогов” са двама от общо шестимата специалисти, които ще бъдат на разположение на кърджалийци.

Безплатни прегледи на белите дробове

Кампанията започва преди пет години като първоначално е само в София.

„Преди три години и половина започнахме да обикаляме градовете из България”, обясни един от специалистите.

„Първоначалните ни впечатления от профилактичните прегледи в София ни накараха да излезем из страната. Още на вторите профилактични прегледи в столицата, много хора от страната се бяха записали да посетят тези профилактики. Решихме, че ще бъде улеснение и за родителите, и за колегите в страната, ако го направим. За подобряване на комуникацията между нас и общопрактикуващите педиатри в различните градове. Така помагаме и на пациентите, защото това не са обикновени, а високоспециализирани профилактики. По този начин и родителите, и колегите в самите градове имат връзка с нас, когато имат проблемни деца, изискващи по-специализирани изследвания”, обясни докторът.

Лекарите от Враца и Ловеч получиха забавените си заплати

„Вече цел на кампанията ни, откакто ни подкрепя парламентарната комисия по здравеопазване, е да изградим кол центрове, които да са постоянно на разположение на тези болници за пряка комуникация между тези специалисти и болниците в страната”, заяви той.

Вижте повече във видеото

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.