Той е 37-годишен, опитал се е да избяга в Турция

„Задържан е извършителят на убийството в „Слънчев бряг”", заяви главният секретар на МВР Младен Маринов на брифинг в Бургас. 

Той е 37-годишен, казва се Михаил Станчев. Задържан е, докато се е опитвал да избяга в Турция през ГКПП „Лесово". Пътувал сам савтомобил с бургаска регистрация. 

"Беше задържан извършителят който направи опит да премине държавната граница в посока Турция на ГКПП Лесово.Колегите са го задържали и към момента се работи с него", заяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

Полицаите са открили законно притежаван пистолет.

"Чисто криминално минало.Оръжието му е давано във връзка с неговата работа като подуправител и  лице, което работи с парични средства в различни фирми", каза Маринов.

Бизнесмен е убит в „Слънчев бряг”, жена е ранена (СНИМКИ)

Снощи 55-годишен бизнесмен беше застрелян в курорта, а 22-годишна жена е в кома в болницата в Бургас. Нападението срещу тях е станало малко след 21:00 часа. Двамата са били в луксозна кола, когато по тях е стреляно. На задната седалка е имало още двама души. 

Според разследващите става въпрос за убийство от ревност.

"Най-вероятно е имал чувства към нея.Все още не можем да повърдим.По данни на свидетели познават се от около 1 месец", каза главният секретар. 

Свидетели, които познавали бизнесмена обаче са на друго мнение. 

"Това е показно убийстнво, незащото има любовен триъгълник.Това е моето предположение.Това е за назидание на богатите хора. Този човек го познавам много добре.Той не е имал конфликти с никой, на никой не е дължал пари.Това е показно убийство, защото богатите хора по презумция в България са лошите хора."

Арестуваният е притежавал законно огнестрелно оръжие заради работата му. 

Работел в „Слънчев бряг” и е с чисто криминално минало.

Убитият мъж е хазартният бос Коста Николов по прякор Миджурина. Той държи 15 казина и игрални зали в страната, името му се свързва и с хотел.

Тежко ранената млада жена е на 22 години от Велико Търново. По непотвърдена информация се казва Симона и е била служител в едно от казината на убития.

Около автомобила, в който е открито тялото на мъжа, криминалистите откриха множество гилзи.

Тази нощ районът беше отцепен от полицията, извършваха се огледи на местопрестъплението, органите на реда правеха проверки на входа и изхода на комплекса.

"Предстои аутопсията на убития,която ще ни даде точна информация със колко изстрела е настъпила смъртта", заяви комисар Калоян Калоянов от ОД МВР Бургас.

Прокуратурата ще повдигне обвинение на задържания.

"Квалифицирано убийство и опит за убийство, наказуемо с лишаване от свобода от 15 до 20 години и доживотен затвори и доживотен затвор без замяна", каза Георги Чикрев от Окръжната прокуратура на Бургас

Репортер: Цеца Николова 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.