Пелов е причаквал Панчев, смята бивш съкилийник на избягалия затворник

 

Основната версия на прокуратурата за стрелбата, при която снощи беше застрелян Владимир Пелов, са неуредени финансови отношения. Това стана ясно по време на брифинг по случая. Според техни съграждани пък спорът бил за жена. 

Властите са разполагали оперативна информация, че от около месец Пелов се намира на територията на Ботевград. 

Случката се разигра малко преди полунощ в центъра на Ботевград. Криминално проявеният Марио Панчев и издирваният опасен рецидивист Владимир Пелов откриват стрелба един срещу друг. Затворникът Пелов е убит на място, а Марио Панчев оцелява с куршум в тялото. При огледа са намерени седем гилзи и три пистолета – един в тревната площ, един на земята до трупа и един в чанта, която е била на кръста на Владимир Пелов.

Службите не дават отговор на въпроса защо издирваният Пелов се е разхождал свободно в центъра на Ботевград с намерението да убива. От МВР обясниха, че той сменил външния си вид - пуснал брада, носел суичър, а и бил добър в укриването.

Не е ясна причината за престрелката. Разследват се всички възможни версии. За мъжа, убил Пелов, се знае, че е на 39 години, осъждан за рекет, лихварство и незаконно притежание на оръжие. Осъждан, но никога не е лежал в затвора. Двамата са били приятели в миналото и са имали общ бизнес. Една от възможните версии е неуредени финансови взаимоотношения между тях.

Според бивши съкилийници на беглеца рецидивист Пелов е искал да отмъсти на Марио Панчев, защото свидетелствал срещу него по знаково дело. Писмото, което Пелов изпрати до медиите, също не било случайно, твърди бившият му съкилийник. Искал да предупреди за готвеното отмъщение. Преди два дни службите получили сигнал, че Пелов се укрива в Ботевград. Търсили го, но не го намерили.

Остава и въпросът как криминално проявеният Марио Панчев се е сдобил с оръжие. В Ботевград било обществена тайна, че е информатор на полицията и затова предполагат, че се е ползвал с особен статут. От МВР отрекоха Панчев да е работил за тях.

В Ботевград се говори още, че двамата са се познавали от повече от 20 години. Преди горе-долу толкова време Пелов е обвинен за убийството на сараф в Пловдив и се говори, че именно Марио Панчев е човекът, който го е издал в МВР. Такова официално потвърждение обаче все още няма. Според друг слух преди около 10 години Панчев отново е бил прострелян от Пелов, но тогава не е подал жалба в полицията и се е водело самопрострелване. От МВР засега не потвърждават тази информация.

Междувременно тази сутрин около 10.00 часа полицията е евакуирала блок в града. По официална информация причината е, че в жилище на втория етаж са открити боеприпаси. Не е ясно дали това има връзка с Пелов, но хората казват, че най-вероятно там живее вдовица на близък негов приятел и има информация, че може би той се е укривал именно там.

Репортери: Десислава Георгиева, Надя Ганчева, Вероника Димитрова

ВСИЧКО ЗА УБИЙСТВОТО НА ВЛАДИМИР ПЕЛОВ ВИЖТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.