Зелената зона в столицата се увеличава

От 1 ноември зелената зона в София ще се увеличи с близо 5500 места в районите „Лозенец“, „Оборище“, „Красно село“ и „Възраждане“.

"До дни се очаква да станат готови схемите за разполагане на самите паркоместа и тогава ще може да кажем точния брой, с който се разширява зелената зона в четирите района. Имаме готовност при нужда да назначим и нови 70 служители, които да работят в разширените зони“, обясни Румяна Милова от Центъра за градска мобилност.

Центърът за градска мобилност е купил 10 нови паяка, за да покрива новия си периметър.

Нова "Социална зона" за паркиране в София

Общинският съвет също прие и въвеждането на нощен абонамент в града, който ще работи от 19:30 до 08:30 ч.

"По-важно е да се види колко ще бъдат клиентите на този нощен абонамент. Той се намира само в синята зона, която не е много голяма. Контролът ще се извършва съвместно с екипи на общинската полиция“, допълни Милова.

Камъни блокират незаконното паркиране на зелени площи

Румяна Милова обяви, че иска общината да делегира повече контролни функции на дружеството, за да се засили контролът върху неправилното паркиране в града.

До дни ще бъде получено и разрешение за изграждане на нов наземен наказателен паркинг в кв. „Надежда“. Там ще има 80 места за обществено ползване срещу такса, както и 80, които да се ползват за целите на наказателния паркинг.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.