Любимец на публиката е роботът барман, който може да приготвя сложни коктейли

Световната конференция по роботика започна в Пекин под мотото "Интелектуален импулс за новата ера на откровеност и обща изгода".

Роботи сервират специалитети в ресторанти в Шанхай (ВИДЕО)

На паралелния симпозиум ще бъдат обсъдени теми като безопасност на съвместния труд на хора с роботи, приложение на роботиката в медицината, промишлеността, обществената безопасност, образованието. Най-зрелищна и популярна сред посетителите обаче е изложбата, както и състезанията по роботика, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

СНИМКИ НА РОБОТИТЕ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Изложбата сякаш потапя посетителите в паралелно измерение между недалечното бъдеще и научната фантастика. Още с влизането те чуват музика, изпълнявана от промишлени роботи. Срещу оркестъра танцува ансамбъл от десетина хуманоиди.

Робот-пицар започна работа във френско заведение (ВИДЕО)

Не по-малко зрелищни са експонатите от промишлената роботика, но най-интересни за посетителите са роботите от сферата на обслужването.

Любимец на публиката е роботът барман, който освен че приема поръчки, може да приготвя сложни коктейли. На всяка крачка в изложбата има роботи доброволци, които дават консултации и напътствия.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.