Това решава Спецсъдът

Апелативният специализиран съд решава дали да останат на свобода Вълчо Арабаджиев и другите двама обвиняеми след акцията в офиси в големи хоели в София и Пловдив. Обвиненията на арестуваните на 31 август са за пране на пари.

СНИМКИ НА ВЪЛЧО АРАБАДЖИЕВ ВИЖТЕ ТУК

В началото на месеца съдът счете, че няма опасност нито да се укрият, нито да извършат друго престъпление, макар че има достатъчно доказателства за участието им в престъпна група за данъчни престъпления. Затова ги пусна на свобода под гаранция от  по 20 000 лева.  Прокуратурата обаче обжалва това решение на съда. 

Родителите на Вълчо Арабаджиев - Маринела и Ветко, се издирват с с бюлетина на Европол и Интерпол.

СЛЕД АКЦИЯТА В ХОТЕЛИ: Разследващи намерили 10 млн. лв. в брой (ВИДЕО+СНИМКИ)

Има ли политически чадър над семейство Арабаджиеви?

Според прокуратурата от няколко години те участвали в сложна схема и организирана престъпна група за укриване на доходи и избягване плащането на данъци. Така ощетили държавния бюджет с близо 9 млн. лева. Схемата се осъществявала чрез регистриране на подставени лица на фирми. Чрез тях се сключвали сделки, които всъщност не се случвали. Така те успявали да натрупат данъчен кредит и да не вкарват пари в хазната.

От държавното обвинение твърдят, че самият Вълчо Арабаджиев не е участвал в тази схема, нито в извършването на въпросните данъчни престъпления. Това не означавало, че не трябва да бъде съден за пране на пари. Доказателство за това били откритите у него милиони с бандероли от банка, в която сметки нямат нито самият той, нито управлявана от него фирма. Прокурорите са категорични, че няма как средствата да са лично на Вълчо Арабаджиев.

Вълчо Арабаджиев излиза на свобода под гаранция

Защитата пък твърди, че няма никакви доказателства нито за тази схема, нито за това, че обвиняемият е участвал в пране на пари.

Прокуратурата представи и схема за източване на пари чрез две от компаниите на фамилия Арабаджиеви – „Виктория Груп” и „Захарни заводи – Пловдив”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.