Виктория Маринова е била убита по особено жесток начин

Жестоко убийство в Русе. Жертвата е 30-годишната Виктория Маринова, административен директор и водеща на предаване в една от местните телевизии. Трупът е намерен в обрасла с растителност зона, близо до Дунав, каза заместник-директорът на полицията в града Илиян Енчев. Смъртта на жената била причинена от удари в главата и задушаване. На няколко метра от обезобразеното тяло са открити и вещи на убитата. Сигналът е бил подаден в 14.18 ч. в събота от гражданин.

10 години затвор за сериен изнасилвач в Пловдив

"Фиксирани са и са иззети по реда на НПК множество находки, включително и генетичен материал, по който от сутринта съм осигурил колеги от Института по криминология да започват работа по установяване на ДНК-профил и различни дактилоскопни следи, иззети от местопрестъплението", каза вътрешният министър Младен Маринов.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев поясни, че са извършени огледи и претърсвания. Иззет е и автомобилът на жертвата. Той не бил в близост до мястото, където е открито тялото, но е установено, че е паркиран там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства.

При откриването на трупа са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата и някои от дрехите на Маринова. Вещите все още не са намерени.

Баща уби 17-годишната си дъщеря и се самоуби в новозагорско село

Установен е маршрутът на жертвата. Престъплението е извършено, докато младата жена е тичала по алеята, каза Илиян Енчев.

Това е една алея, по която спортуват голяма част от гражданите на Русе", поясни вътрешният министър. И добаваи, че в близост до местопрестълението има психиатрично заведение и хората, настанени там, са обект на проверка.

Работи се с най-близкото обкръжение на пострадалата, за да установим нейните контакти, нейния живот, проблеми, които е имала преди да се случи това”, каза Маринов. И добави, че към момента няма данни жертвата да е получавала заплахи. Тя е разведена, с едно дете.

Криминалисти с дълъг стаж казват, че не помнят в Русе да е имало такова брутално престъпление. Полицията работи по няколко версии, включитлно и тази, че убийството е свързано с работата на телевизионната водеща.

"По случая се работи денонощно. Имаме експертен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя", каза прокурор Георгиев.

Премиерът Бойко Борисов изрази твърдото си убеждение, че извършителят ще бъде разкрит. И увери, че на място работят най-добрите криминалисти.

Репортер: Наталия Йорданова

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.