Движението ще бъде спряно от 08:00 до 10:00 ч.

Блокада на пътя Радуил- Боровец спря движението в района на зимния курорт. Местните хора протестираха срещу състоянието на шосето, което свързва магистралите ”Тракия” и ”Струма". В участъка има около десет опасни свлачища, казват те. А покрай тях ежедневно преминават стотици автобуси с туристи.

Недоволните са на път да поставят и рекорд за най-много протести, свързани с лошо състояние на републикански път. От Агенция "Пътна инфраструктура" обещаха спешно укрепване на най- опасните свлачища в участъка Радуил-Боровец.

ПРОТЕСТ: Стотици хора блокираха околовръстното шосе на Пловдив (ВИДЕО)

“Получихме обещания от шефа на АПИ, които не бяха изпълнени. Свлачищата продължават да се увеличават, защото няма кой да изчисти каналите и да оправи водостоците. Нямаме забрана, следователно имаме право да затворим пътя“,  каза в ефира на “Здравей, България“ протестиращият Борислав Борисов.

ПРОТЕСТ В БЕЛАЩИНА: Местните недоволстат заради мраморна кариера (ВИДЕО)

Според местните това е единственият начин исканията им да бъдат изпълнени. В района има и полицейско присъствие.

От АПИ уточниха, че индикативната стойност на този проект, който включва укрепване на тези свлачища е около 1 200 000 лева. Специална комисия вече се занимава с проектиране на ремонтните дейности.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.