Жената и детето са в болница

Автобус на градския транспорт в Пловдив удари майка с детска количка на пешеходна пътека. Жената е в болница в тежко състояние и с опасност за живота. По чудо бебето не е пострадало. Полицията арестува шофьора за едно денонощие.

ЕКСКЛУЗИВНИ КАДРИ от мястото на инцидента с блъснато момче в Своге

Катастрофата е станала около 12:20 часа на едно от най-оживените кръстовища в квартал „Тракия“. Автобусът помел жената с детската количка пред очите на Десислава. По думите й ударът бил много силен. Все още е в шок от видяното, но твърди, че жената пресичала на зелен светофар.

„Жената пресичаше на пешеходната пътека с една количка. Количката хвръкна. Не можах да видя детето как е, тъй като тя беше от другата страна. Жената беше цялата в кръв. Шофьорът спря по-надолу. Оказа помощ. Слезе от автобуса да види за какво става въпрос”, разказва очевидката Десислава Попова.

33-годишната майка с детската количка се връщала от близък магазин, в който пазарувала, разказаха хората в квартала.  В автобуса имало трима пътници.

Майката и бебето са откарани в Университетската болница „Свети Георги”.  Жената е с  премазан крак, с фрактура на таза и тежка травма на главата. Детето няма наранявания.

Шофьорът на автобуса е на 47-години. Тестван е с дрегер на място. Алкохолната му проба е отрицателна.

Пред полицаите заявил, че страничното огледало на автобуса му попречило да види жената, която изскочила в последния момент.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.