Редица компании разработват специални приложения за запознанства

Забравете безконечното прескачане от профил на профил. Приложенията за запознанства вече ще използват изкуствен интелект, за да ви предложат къде да отидете на първата среща, да ви препоръчат какво да говорите и дори да намерите партньор, който изглежда като любимата ви знаменитост, съобщава БГНЕС.

Доскоро смартфоните с приложения за запознанства оставяха на потребителите да задават въпроси и след това да насрочат дата и да се погрижат всичко да върви добре. Но, за да се бори с нарастващата умора от безкрайното търсене на подходящи профили, онлайн секторът за запознанства се обръща към изкуствен интелект (AI), за да организира срещи в реалния живот и да действа като „треньор по запознанства“.

Тези нови приложения бяха представени на четиридневната уеб среща на върха, която приключва в четвъртък в Лисабон. Онлайн пионерът за запознанства eHarmony обяви, че разработва функция с изкуствен интелект, която подтиква потребителите да предложат среща лично, след като са били в чата на приложението за известно време.

Британското приложение за запознанства App Loveflutter планира да използва изкуствен интелект, за да анализира чатове между своите потребители с цел да се определи тяхната съвместимост и да прави предложения на кого трябва да отговарят.

В Денвър вече се тества цялостно приложение за запознанства с 1000 потребители, наречено AIMM, което използва AI, за да съчетава най-подходящите един за друг хора. Когато отваряте приложението, успокояващ глас ви задава въпроси относно това, което искате да правите на дадена среща или къде искате да пътувате. След това предлага подходящи профили въз основа на вашата личност. След като сте избрали един, който искате да срещнете, приложението ви разказва за него. След няколко дни приложението ще ви помогне да настроите време за телефонно обаждане между вас и вашия бъдещ партньор и ще ви даде съвет за първата ви среща въз основа на това, което знае за другия човек.

Базирано в Лондон приложение за запознанства, използва технология за разпознаване на лица, изглеждащи като някой друг, включително като бившия партньор си или мечтана знаменитост. Потребителите могат да качат избрана снимка и приложението ще намери облика сред над 400 милиона потребители в цял свят.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.