Инцидентът е станал в района на Вакарел

Убийство във влака Истанбул- Пловдив - София. 50-годишен мъж е намушкан смъртоносно след скандал с други пътници. Задържани са двама души – брат и сестра от Ихтиман. 

По първоначална информация до скандала се стигнало заради забележка. Според свидетели тя е направена заради силна музика, пусната в купето. 

Скандалът избухнал в едно от купетата във втори вагон около 08:00 часа сутринта. В него пътуват Красимир, сестра му Запринка и 50-годишният Ангел Цветанов. Братът и сестрата пуснали високо музика, а Ангел им направил забележка. Тази забележка отключила скандала, който завършил с убийство. Все още не е ясно дали Запринка, или Красимир, но един от двамата е извадил нож и намушкал Ангел. След това опитали да избягат, но са заловени.  

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА

Повече от 120 души пътували във влака за София. Малко преди композицията да спре на гара Вакарел, 50-годишният Ангел Цветков е намушкан смъртоносно. Заради направена забележка.

„Инцидентът е станал вътре във влака, в купето. Това, което се знае, е, че е възникнала свада”, заяви Николай Спасов – ОД на МВР София.

За няколко минути на гарата пристигат полиция и Спешна помощ. Ангел не оцелява. Извършителят бяга.

„За съжаление травмите на пациента са били несъвместими с живота. При навлизане в сервитута на гарата, жена от ромски произход, с дете, което е било с нея, след спречкване с един от пасажерите, вади нож и го намушква в гърдите”, каза д-р Делян Георгиев – началник смяна в Спешна помощ.

ОТЛОЖЕНО ПРАВОСЪДИЕ: Липсващ подпис на съдия отмени присъда за убийство

За два часа са заловени двама заподозрени. Красимир и Запринка - брат и сестра от Ихтиман. И двамата – криминално проявени.

„Двамата задържани са от Ихтиман и са пътували за София. Задържани са във Вакарел, докато се опитвали да избягат. Оръжието е намерено, опитвали са се да го скрият”, заяви Николай Спасов.

Ще излезе ли на свобода тийнейджърът, намушкал ученик с нож? (СНИМКИ)

Само преди 10 дни Запринка спечелила 50 000 лева от лотарията. Сега тя и брат й са в ареста. А полицията изяснява кой от тях е държал ножа и е намушкал 50-годишния мъж. За целта обаче са им нужни показанията на останалите пътници във влака.

Засега Красимир и Запринка са задържани за 24 часа.

МВР търси свидетели на убийството, защото веднага след него всички пътници са били качени на следващия влак и не са били разпитани.

Репортери: Надя Ганчева, Владислава Тричкова 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.